Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΣΜΟΣ

Δυο φυλακισμένοι πολίτες του Καναδά στην Κίνα αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν

Δυο φυλακισμένοι πολίτες του Καναδά στην Κίνα αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν

Οι Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ, οι Καναδοί πολίτες που είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί στην Κίνα από τα τέλη του 2018, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, λίγη ώρα μετά την επιβίβαση της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής γιγαντιαίας εταιρείας των τηλεπικοινωνιών Huawei, της Μενγκ Ουάνγκζου, σε πτήση από το Βανκούβερ για τη Σεντζέν. 

"Πριν από περίπου 12 λεπτά, το αεροσκάφος που μεταφέρει τους Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ εγκατέλειψε τον κινεζικό εναέριο χώρο και βρίσκεται εν πτήσει προς τον Καναδά", είπε ο κ. Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως. 

Την απόφαση της Κίνας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Καναδοί χαιρέτισε εξάλλου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν.

"Αυτοί οι δύο άνδρες έζησαν για πάνω από 1.000 ημέρες τρομερή δοκιμασία. Έδειξαν την αποφασιστικότητά τους, τη χάρη τους, την ανθεκτικότητά τους σε κάθε βήμα και μας ενέπνευσαν όλους", σχολίασε ο κ. Τριντό.

Καθώς πρόκειται για "επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες", πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο που επέδειξαν ακλόνητη αλληλεγγύη προς τον Καναδά και προς αυτούς τους δύο Καναδούς", συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός των Φιλελεύθερων.

Ο πρώην διπλωμάτης Μάικλ Κόβριγκ και ο επιχειρηματίας Μάικλ Σπέιβορ συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2018 στην Κίνα και κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία, βαθαίνοντας τη διπλωματική κρίση άνευ προηγουμένου ανάμεσα στην Οτάβα και στο Πεκίνο.

Η σύλληψή τους εκλήφθηκε στον Καναδά ως μέτρο αντιποίνων των αρχών της Κίνας για τη σύλληψη της κυρίας Μενγκ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου 2018 στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Νεκρός 50χρονος Αστυνομικός - Παρασύρθηκε από όχημα

Άνοιγε τα δωμάτια ξενοδοχείου κι έκλεβε τουρίστες - Χειροπέδες σε 20χρονο υπάλληλο πέρασε η Αστυνομία

Φθινοπωρινός καύσωνας - Πλησιάζει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Ελληνοτουρκικά: Ορόσημο η 7η Δεκεμβρίου για την Αθήνα - Πώς αποτιμούν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ελληνικές πηγές

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση φοιτητικών εστιών ΤΕΠΑΚ στα Βερεγγάρια - Δείτε φωτογραφίες

Κρυολόγημα ή κορωνοϊός; Ποιος θα σας το πει αμέσως, χωρίς self test - Ο ρόλος του σκύλου σας



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος - Νεκρό και δεύτερο πρόσωπο

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος - Νεκρό και δεύτερο πρόσωπο

Τα στοιχεία του Αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (23/9), έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top