ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη και ικανοποίηση Αβέρωφ για τις αναφορές του Προέδρου για Κυπριακό στη ΓΣ του ΟΗΕ

Στήριξη και ικανοποίηση Αβέρωφ για τις αναφορές του Προέδρου για Κυπριακό στη ΓΣ του ΟΗΕ

Στήριξη και ικανοποίηση για τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε με «απόλυτο τρόπο» πως δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού πέραν τις διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

«Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες στη Γενική Συνέλευση», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο προγεύματος εργασίας με την οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού, στη Φανερωμένη.
 
Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «με απόλυτο τρόπο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, παρά το συμφωνημένο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» και απευθύνθηκε στους Τ/κ ότι από τη στιγμή που βρεθεί η στρατηγική συμφωνία για τον μετασχηματισμό και την εξέλιξη από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος να νοιώθουν περισσότερη ασφάλεια στο μεταβατικό στάδιο και με βάση του Σύνταγμα του ‘60.
 
«Αυτό που, ήταν και παραμένει, η προμετωπίδα όλων των αγώνων, όλων των κυβερνήσεων ότι δεν διαλύεται η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά μετεξελίσσεται από ενιαίο σε διζωνικό δικοινοτικό ομόσπονδο κράτος» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτοντας 13 σημεία για τις πραγματικότητες επί του εδάφους, «κατέδειξε αυτό που είναι γνωστό και στην Κύπρο και παγκόσμια, ότι τα αίτια γιατί υπάρχει σήμερα αυτή η κατάσταση στην Κύπρο είναι λόγω της τουρκικής εισβολής και της προκλητικότητας».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top