ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έγραφαν ασταμάτητα οι Αστυνομικοί σε μία μέρα – Στοχευμένοι έλεγχοι στους δρόμους

Έγραφαν ασταμάτητα οι Αστυνομικοί σε μία μέρα – Στοχευμένοι έλεγχοι στους δρόμους

Συνολικά 445 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6 το πρωί χθες με 6 το πρωί σήμερα, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων και της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 179 καταγγελίες, οι οποίες αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μια από αυτές μάλιστα προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς η ταχύτητα που κινείτο η 34χρονη οδηγός ήταν κατά πολύ πάνω από το ανώτατο όριο (134 ΧΑΩ αντί 65 ΧΑΩ).

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αδικήματα για τα οποία τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 63 καταγγελίες.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top