ΔΙΕΘΝΗ

Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο τι θα αγοράσουμε, λέει ο Ερντογάν για S400

Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο τι θα αγοράσουμε, λέει ο Ερντογάν για S400

Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει από ποια χώρα, πόσο και τι θα αγοράσουμε όσον αφορά τα αμυντικά συστήματα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση εάν θα αγοράσουν και νέα συστοιχία S400 από την Μόσχα. “Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για αυτό”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ ανέφερε ότι τα εξήγησε όλα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι CBS, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “είπα στον Πρόεδρο Μπάιντεν όλα όσα ήταν απαραίτητα. Τώρα, επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: Κοιτάξτε, αγοράσαμε αεροσκάφη F35. Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά η Αμερική δεν παρέδωσε τα αεροπλάνα μας, για τα οποία πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια. Γιατί λοιπόν δεν δίνονται αυτή τη στιγμή αυτά τα 5 αεροπλάνα μου; Πλήρωσα αυτά τα χρήματα”.

Σε απάντηση της δημοσιογράφου του CBS “επειδή έχετε πάρει τους S400”, o Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε λέγοντας  “δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό. Αν εσείς δεν μου δίνετε Patriot  δεν μπορείτε να παρέμβετε σε κανένα αμυντικό σύστημα που θα πάρω από άλλη χώρα για την άμυνά μου”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του CBS αν σκοπεύει ακόμα να αγοράσει άλλη μια συστοιχία S400, ο Ταγίπ  Ερντογάν απάντησε ότι “το επόμενο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να παρέμβει από ποια χώρα, πόσο και τι θα αγοράσουμε όσον αφορά τα αμυντικά συστήματα. Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για αυτό”. Μετά το σχόλιο η δημοσιογράφος του είπε “φαίνεται να λέτε ναι” και ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε “τι σημαίνει αυτό; Φυσικά ναι".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top