ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικό το αγροτικό φεστιβάλ για αναζωογόνηση της υπαίθρου, λέει ο Καδής

Σημαντικό το αγροτικό φεστιβάλ για αναζωογόνηση της υπαίθρου, λέει ο Καδής

Η διοργάνωση του αγροτικού Φεστιβάλ, συνεισφέρει στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η Κυβέρνηση για αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα, για αναζωογόνηση της υπαίθρου, για εξασφάλιση δίκαιου εισοδήματος για τους αγρότες, για συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο, για εξασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και για στήριξη της ηλικιακής ανανέωσης στον γεωργικό τομέα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στο 5ο Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού. 

Το τριήμερο φεστιβάλ διοργανώνει στο χώρο της Επίχωσης στη Λεμεσό, ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και τον Δήμο Λεμεσού. Το χαιρετισμό του Υπουργού Γεωργίας, ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου  Ανδρέας Γρηγορίου. 

Όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του ο κ. Καδής, το Υπουργείο Γεωργίας έχει προωθήσει μια σειρά από πολιτικές, οι οποίες ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από την έναρξη υλοποίησης τους. Ενδεικτικά ανέφερε την αναδιάρθρωση του θεσμού της γεωργικής ασφάλισης, τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, την ενθάρρυνση για δημιουργία ομάδων παραγωγών, την ανάδειξη της μοναδικότητας των κυπριακών προϊόντων και την αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

«Η υλοποίηση των στόχων και των πολιτικών μας, αναμένεται να επιτευχθεί, κυρίως, μέσα από τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος το καλοκαίρι και η οποία, έχοντας μια ολοκληρωμένη διάσταση, συνδέεται με ευρύτερες πολιτικές για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για την πράσινη ανάπτυξη, για την ασφάλεια τροφίμων και για την καινοτομία. Μέσω του στρατηγικού μας σχεδιασμού και στο πλαίσιο της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε τη στήριξη των παραγωγών μας και να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε οι γεωργικές μας επιχειρήσεις να ανθούν σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο» είπε ο κ. Καδής.

Όπως είπε, βασικό εργαλείο υλοποίησης των προσπαθειών του Υπουργείου αποτελεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Καδής σημείωσε επίσης, ότι «πέραν των επιδοτήσεων ύψους 243 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο αγροτικός κόσμος από τα διάφορα σχέδια και μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταβληθεί στους αγρότες μας αποζημιώσεις για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα ύψους 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των πιο πάνω ενισχύσεων, θα ήταν αδύνατο να καταβληθεί χωρίς την καθοριστική συμβολή του ΚΟΑΠ».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top