ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες ζημιές στην Κρήτη από το σεισμό - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλες ζημιές στην Κρήτη από το σεισμό - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό του βάθος είναι 10 χιλιόμετρα. Πληροφορίες του ethnos.gr, αναφέρουν κατάρρευση τρούλου εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμό ατόμων που έκαναν εργασίες εκεί. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές για έναν ακόμα άνθρωπο που εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στον οικισμό Πατσιδερό.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και μετασεισμός στο ίδιο σημείο, αυτή τη φορά μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και ένας τρίτος μετασεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το cretanews, στο Ηράκλειο επικρατεί πανικός με τον κόσμο να έχει βγει έξω από τα κτίρια. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Όπως δείχνουν φωτογραφίες που δημοσίευσε το τοπικό μέσο, έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε κτίρια στο Ηράκλειο. Ήδη οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης: Τι είπε ο δήμαρχος της πόλης

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Ηρακελιου κ. Λαμπρινός, ανέφερε ότι «ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια. (…) Υπήρξε ανησυχία, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για σωματικές βλάβες κανενός. Στα περισσότερα σχολεία τα παιδιά βγήκαν στις αυλές των σχολείων. Θα εξετάσουμε εάν θα στείλουμε τα παιδιά στο σπίτι τους.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top