Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο της Ομάδας Συντονισμού Επιχειρήσεων Εκκένωσης Αμάχων σήμερα στην Λευκωσία

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο της Ομάδας Συντονισμού Επιχειρήσεων Εκκένωσης Αμάχων  σήμερα στην Λευκωσία

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λευκωσία το 29ο Συνέδριο της Ομάδας Συντονισμού Επιχειρήσεων Εκκένωσης Αμάχων (NEO CG).

Στο Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τις 27 μέχρι τις 29 Μαΐου 2015 από κοινού από τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετείχαν 70 Αξιωματικοί και Διπλωμάτες από τις 19 χώρες (Κύπρος, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νέα Ζηλανδία, Σουηδία και Ευρωπαϊκή Ένωση) κράτη μέλη της ομάδας ΝΕΟ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα ανθρωπιστικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης πραγματοποίησης επιχείρησης εκκένωσης άμαχου πληθυσμού από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και εξετάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα  (lessons learned) των δύο πρώτων φάσεων της Διεθνούς Άσκησης “ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2015”.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι σύνεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου ενώ με ομοφωνία ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Νορβηγίας στους ΝΕΟ CG με καθεστώς μέλους από καθεστώς παρατηρητή.

Χαιρετισμό απεύθυνε στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στον συντονισμό επιχειρήσεων εκκένωσης από περιοχές κρίσεων, γεγονός που αναδείχθηκε μετά την κρίση στο Λίβανο το 2006.

Την προεδρία του Συνεδρίου είχε ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου του ΥΠΑΜ Πλοίαρχος Κώστας Φυτιρής, ο οποίος παρέδωσε στην τελετή λήξης και τον σχετικό φάκελο στον Ιταλό εκπρόσωπο για τη διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου στη Ρώμη τον Νοέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE