ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν για φρεγάτες και αμυντική συμφωνία - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν για φρεγάτες και αμυντική συμφωνία - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Η συμφωνία αμυντικής συνδρομής προβλέπει ένοπλη παρέμβαση σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα - Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις στον Τύπο

Αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνουν από το Μέγαρο των Ηλισίων την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την αγορά εξοπλισμών αλλά και την αμυντική συμφωνία.

Οι δηλώσεις στον Τύπο ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως πολύ σημαντική στιγμή, καθώς όπως σημείωσε αποτελεί το απαύγασμα μίας εντατικής συνεργασίας των τελευταίων 18 μηνών.

Οι δύο ηγέτες θα κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για την αγορά τριών φρεγατών Belh@rra με την επιλογή η Αθήνα να αποκτήσει ακόμη μία, την αγορά ακόμη έξι Rafale, κάτι που είχε πρώτο αποκαλύψει το protothema.gr καθώς και το ότι απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις 3+1 κορβέτες Gowind ως ενδιάμεση λύση. Μία προμήθεια συνολικού ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται και το σύνολο των οπλικών συστημάτων που μπορούν να φέρουν αυτά τα πλοία.

Πάντως, όπως έγραφε νωρίτερα το protothema.gr σε ότι αφορά τις κορβέτες Gowind η ελληνική πλευρά εμφανίζεται στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων να έχει πετύχει την αύξηση του αριθμού τους από 3 σε 4, διευρύνοντας έτσι περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της γαλλικής πρότασης για το Πολεμικό Ναυτικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top