Αλαλούμ και αγανάκτηση πολιτών στα Κυπριακά ταχυδρομεία - Καταγγελίες ότι διπλοπληρώνουν φόρους

Αλαλούμ και αγανάκτηση πολιτών στα Κυπριακά ταχυδρομεία - Καταγγελίες ότι διπλοπληρώνουν φόρους

Συνεχόμενες είναι οι καταγγελίες σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται πολίτες σε αναρτήσεις τους στα social media, οτι διπλοπληρώνουν φόρους κατα την άφιξη και παραλαβή πακέτων απο τα Κυπριακά ταχυδρομεία.

Είναι γνωστό ότι από την 1η Ιουλίου 2021, εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για το ηλεκτρονικό εμπόριο, με βάση τον οποίο καταργείται η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τα αντικείμενα αξίας κάτω των € 17,09. Ως εκ τούτου, όλα τα εισερχόμενα ταχυδρομικά αντικείμενα από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία περιέχουν εμπόρευμα (εξαιρούνται τα αντικείμενα που περιέχουν έγγραφα ή προσωπική αλληλογραφία), υπόκειται σε καταβολή ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αξίας.

Κάποιοι sellers χρεώνουν το Φπα στην χώρα απο όπου ο αγοραστείς κάνει την πληρωμή, ενώ κάποιοι δεν συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Ωστόσο έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με πολίτες-καταναλωτές ότι παρότι πλήρωσαν ΦΠΑ κατά την αγορά τους σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκης Ενώσής εν τούτοις όταν το πακέτο έφτασε Κύπρο , κλήθηκαν να πληρώσουν ξανά.

Κατι που δεν γνωρίζουν αρκετοί καταναλώτες και αναφέρεται στην σελίδα των Κυπριακών ταχυδρομείων είναι ότι όσοι παραλήπτες αντικειμένων έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ τόσο σε πλατφόρμα εγγεγραμμένη σύμφωνα με τις πρόνοιες του IOSS κατά την αγορά, όσο και στην Κύπρο, καλούνται όπως συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Κυπριακών Ταχυδρομείων https://cypruspost.post/el/ioss-refund-form. Αφού επιβεβαιωθεί η ορθότητα και η εγκυρότητα του αριθμού IOSS, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα προχωρήσουν στην επιστροφή του ΦΠΑ που καταβλήθηκε στην Κύπρο καθώς και του ταχυδρομικού Τέλους Προσκόμισης στο Τελωνείο, είτε με επιστροφή στην πιστωτική κάρτα (σε περίπτωση που η πληρωμή πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας THALISUPP), είτε με έκδοση επιταγής.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί σωστά και δεν γνωρίζει την νέα διαδικασία, πρέπει να προβληματίσει.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE