ΚΥΠΡΟΣ

Η Χριστίνα Γιαννάκη στο Themaonline για το θάνατο του 6χρονου

Η Χριστίνα Γιαννάκη στο Themaonline για το θάνατο του 6χρονου

Τη δική της απάντηση στα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θάνατο του 6χρονου παιδιού, δίνει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Το Themaonline επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να πάρει απαντήσεις για τα όσα προηγήθηκαν και τις διαδικασίες στις οποίες προέβη το Υπουργείο, για το μικρό αγγελούδι.

«Υπήρξε αίτημα από το θεράποντα ιατρό του παιδιού, να μεταβεί σε εξειδικευμένο κεντρο του εξωτερικού. Το αίτημα ενεκρίθη και το Υπουργείο Υγείας το οποίο έκανε όλες απαραίτητες διευθετήσεις για τη μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό -εντός 48 ωρών- και συγκεκριμένα στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Πανεπιστημιακή κλινική στη Στουτγκάρδη. Η εν λόγω κλινική είχε Διευθυντή τον εξαίρετο παιδικαρδιοχειρούργο, Ιωάννη Τζανάβαρο.

Επίσης το Υπουγειο Υγείας έκανε ολες τις διευθετήσεις και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες βίζες για τη μετάβαση τους στο εξωτερικό. Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από τον εκπροσωπό του στην Πρεσβεία της Γερμανίας οτι ο κύριος Τζανάβαρος εισηγήθηκε να χειρουργηθεί το παιδί τον Σεπτέμβριο με την έναρξη την παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής στην Κύπρο, σε νοσοκομείο του ΓΕΣΥ από την εξειδικευμένη του ομαδα. Η οποία ομάδα είναι η ίδια που θα χειρουργούσε το παιδί αν πήγαινε στη Γερμανία.

Ο κύριος Τζανάβαρος ανέφερε οτι ο ασθενής ηταν ασυμπτωματικός, έχει άριστη καρδιακή λειτουργία χωρίς προβλήματα, όμως  το πρόβλημα ειναι εκ γενετής και δεν εκδηλώθηκε τώρα. Ως εκ τούτου το χειρουργείο μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο όταν έρθει και η ομάδα του στην Κύπρο. Το θεμα αυτό το είχε συζητήσει ο κύριος Τζανάβαρος και με τον θεράποντα γιατρό του ασθενούς στην Κύπρο. Κατόπιν τούτου δεν υπήρχε θεμα από πλευράς Υπουργείου, να διαφοροποιήσει τη θέση του κυρίου Τζανάβαρου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top