ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέχισαν και σήμερα στάση εργασίας τα μέλη της Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής

Συνέχισαν και σήμερα στάση εργασίας τα μέλη της Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής

Συνέχισαν και σήμερα τη στάση εργασίας, την οποία ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, ανακοινώνοντας πως «εξακολουθούν να υφίστανται» οι λόγοι, οι οποίοι τους ανάγκασαν να προβούν σε αυθόρμητη στάση εργασίας.


«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθυντής της Σχολής επιμένουν στην άδικη, αυθαίρετη και παράνομη απόφασή τους να ξεκινήσουν πειθαρχική έρευνα και να θέσουν σε διαθεσιμότητα την εκλελεγμένη Πρόεδρο της Συντεχνίας μας», αναφέρει σε ανακοίνωση η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής.

Η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής εκφράζει λύπη για την επιστολή ημερομηνίας 1ης Οκτωβρίου, που απέστειλε ο Διευθυντής της σχολής στα μέλη της συντεχνίας ότι «η αυθόρμητη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαμε είναι δήθεν παράνομη (illegal), μεταφράζοντας σκόπιμα λανθασμένα», όπως αναφέρει η συντεχνία, «τον όρο παράτυπη (irregular) που χρησιμοποίησε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του ημ. 30ής Σεπτεμβρίου».

«Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η εξαγγελθείσα στάση εργασίας, η οποία έγινε σήμερα και η αυθόρμητη στάση εργασίας, που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη Πέμπτη, έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με τον Περί Συντεχνίας Νόμο και είναι πλήρως δικαιολογημένες», αναφέρει και προσθέτει πως «αυτό που εξόφθαλμα αποτελεί παράνομη πράξη είναι η αδικαιολόγητη, παράνομη, παράτυπη και άδικη διαθεσιμότητα της εκλελεγμένης Προέδρου της Συντεχνίας μας».

Η συντεχνία αναφέρει επίσης ότι «ο Διευθυντής επιχειρεί να συντηρήσει και να εντείνει το κλίμα εκφοβισμού απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού συμμετάσχει από δω και πέρα σε παρόμοιου τύπου παράνομη δράση».

Η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο να φροντίσουν όπως οι διορισθέντες από αυτούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής συμμορφωθούν με το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούν με τον διορισμό τους.

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει μάλλον να εξετάσουν την παύση τους για το καλό του Σχολείου μας», προσθέτει.

«Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, σε ένα σχολείο που θέλει να είναι κορυφαίο όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή τους να αγνοούν και να παραβιάζουν τόσο προκλητικά το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας (άρθρο 27) και τις διεθνείς συμβάσεις που αυτή υπέγραψε, όπως τη Σύμβαση 87 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)», προσθέτει.

Η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής αναφέρει ότι θα συνεχίσει και αύριο Τρίτη 5 Οκτωβρίου με ολοήμερη στάση εργασίας, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητά της να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «αλλά αυτό θα γίνει μόνο αφού αρθεί η διαθεσιμότητα της Προέδρου μας και σταματήσει η έρευνα εναντίον της».

Η συντεχνία αναφέρει ότι με τη συνέχιση της αυθόρμητης στάσης εργασίας δηλώνει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ανεχθεί «να συνεχιστεί η άδικη και ανυπόστατη διαπόμπευση της εκλελεγμένης Προέδρου της Συντεχνίας» και δεν θα ανεχθεί «να συνεχιστούν οι απόπειρες εκφοβισμού εναντίον των μελών της».

«Προς τούτο δόθηκαν οδηγίες στους Νομικούς μας Συμβούλους όπως ληφθούν άμεσα δικαστικά μέτρα και καταγγελίες στις αρμόδιες Αστυνομικές και άλλες Αρχές για την αποστολή εκφοβιστικών και παραπλανητικών μηνυμάτων», προσθέτει.

Τέλος, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής χαιρετίζει που σε αυτό τον αγώνα έχει δίπλα της «σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων», ενώ εκφράζει ευχαριστίες στις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΠΑΣΥΔΥ για τη συνεχιζόμενη στήριξή τους.

Ταυτόχρονα, καλεί τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών να την στηρίξουν και αυτοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top