ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα παρουσιαστούν την Τρίτη στο δείπνο των ηγετών οι προτάσεις της Κομισιόν για τις τιμές ενέργειας

Δεν θα παρουσιαστούν την Τρίτη στο δείπνο των ηγετών οι προτάσεις της Κομισιόν για τις τιμές ενέργειας

Δεν θα παρουσιαστεί τελικά κατά το δείπνο των 27 ηγετών των κρατών μελών στη Σλοβενία η «εργαλειοθήκη» με προτάσεις της Κομισιόν για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο.


Όπως ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Σλοβενία, και η οποία περιλάμβανε και τα θέματα συζήτησης στο δείπνο των 27 που θα προηγηθεί της συνόδου την Τρίτη, πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα, για το οποίο χρειάζεται σωστή προετοιμασία.
 
Επανέλαβε πως όπως είναι ήδη γνωστό, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έχει θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας της επόμενης συνόδου των ηγετών των κρατών μελών, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 - 22 Οκτωβρίου.
 
Ο κοινοτικός αξιωματούχος επεσήμανε πως θα είναι ένα δύσκολο ζήτημα όπου η κάθε χώρα προωθεί τις δικές της ανάγκες, καθώς το ενεργειακό μείγμα του κάθε κράτους μέλους αποτελεί εθνική αρμοδιότητα.
 
Κατά τη διάρκεια του δείπνου δεν αποκλείεται να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας, όμως η αναλυτική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής Οκτωβρίου.
 
Η ατζέντα του δείπνου θα επικεντρωθεί στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ειδικότερα η στάση της ΕΕ απέναντι στην Κίνα.
 
Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα άμυνας και στρατηγικής αυτονομίας, στη βάση των διδαγμάτων που η ΕΕ καλείται να αντλήσει από την κρίση στο Αφγανιστάν και τη δημιουργία της συμμαχίας AUKUS (Αυστραλία - Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ), ενόψει ειδικής Συνόδου Κορυφής για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top