Facebook: Τεραστια κρίση - «Βουτιά» στη Wall Street μετά το παγκόσμιο «κρασάρισμα»

Facebook: Τεραστια κρίση - «Βουτιά» στη Wall Street μετά το παγκόσμιο «κρασάρισμα»

Το Facebook διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη του τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Χωρίς Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp έμειναν χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως, καθώς τα κορυφαία social media «έπεσαν» μαζικά το απόγευμα της Δευτέρας (4/10) με τους χρήστες να μην μπορούν καν να εισέλθουν στις πλατφόρμες.

Εκτός από την τεράστια αναστάτωση και τη στροφή μεγάλου μέρους του κοινού στο Twitter - ως το μόνο ενεργό μέσο για αρκετή ώρα, το Facebook είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Ειδικότερα, μετά το παγκόσμιο «κραχ» η τιμή της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης στη Wall Street, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Εντωμεταξύ, η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών, διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Wall Street, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE