ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν κατάφερε χθες να συνέλθει η «βουλή» στα κατεχόμενα

Δεν κατάφερε χθες να συνέλθει η «βουλή» στα κατεχόμενα

Υπό τον τίτλο «Χτυπούν καμπάνες για πρόωρες εκλογές», η τουρκοκυπριακή εφημέριδα «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι «βουλή» δεν κατάφερε να συνέλθει χθες λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας με παρουσία 26 «βουλευτών», αφού ο «πρόεδρος» του σώματος» Οντέρ Σεννάρογλου αναπλήρωνε τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος απουσίαζε στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» κατηγόρησαν την «κυβέρνηση» λέγοντας ότι δική της ευθύνη είναι η εξασφάλιση απαρτίας. Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και «αντιπρόεδρος» της «βουλής», Αρμγάν Τζαντάν, ο οποίος αναπλήρωνε τον Σεννάρογλου δεν κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Κατόπιν τούτου προτάθηκε στον Χουσεϊν Αγκολεμλί, «βουλευτή» του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), να προεδρεύσει της συνεδρίας ως ο γηραιότερος, αλλά εκείνος απέρριψε την πρόταση.

Ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι η παρούσα «κυβέρνηση» δεν φαίνεται βιώσιμη πλέον και είπε ότι με την ολοκλήρωση του συνεδρίου του UBP θα αρχίσουν οι εργασίες για πρόωρες «εκλογές». Πρόσθεσε ότι η επόμενη συνεδρία της «βουλής» θα γίνει την Πέμπτη.

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, απαντώντας στις εκκλήσεις της «αντιπολίτευσης» για παραίτηση της «κυβέρνησης», δήλωσε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να πέσει η «κυβέρνηση», είτε να παραιτηθεί είτε να υποβάλει πρόταση μομφής η αντιπολίτευση. Υποστήριξε επίσης ότι συχνά σχηματίζονται κυβερνήσεις μειοψηφίας σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι είναι και πρόβλημα της «αντιπολίτευσης» το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ανοίξει η «βουλή».

Ο ηγέτης του «αντιπολιτευόμενου» Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι με την νοοτροπία της προσπαθεί να αφανίσει τον τουρκοκυπριακό «λαό» και πρόσθεσε ότι ενώ από τη μια δεν λαμβάνει υπόψη την «βουλή» και ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά της επιχειρώντας να κυβερνήσει με «διατάγματα», από την άλλη της ζητά να την στηρίξει χωρίς να κάνει διάλογο μαζί της και παραπονιέται όταν δεν την στηρίζει. Σύμφωνα με τον Έρχουρμαν, δεν μπορεί να προκύψει «κυβέρνηση» από την υφιστάμενη «βουλή» και «πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση» μέσα στον χειμώνα.

Ο ηγέτης του «αντιπολιτευόμενου» Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν κατάφεραν οι «κυβερνώντες» να εξασφαλίσουν απαρτία και να ανοίξουν την «βουλή» και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» είναι νεκρή αλλά κανείς δεν τολμά να το πει, λόγω του συνεδρίου του UBP.

Ο ηγέτης του «αντιπολιτευόμενου» Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» μειοψηφίας δεν κατάφερε να ανοίξει την «βουλή», όπως δεν είχε καταφέρει να την κλείσει στο τέλος της περασμένης περιόδου. Είπε ότι έχει τελειώσει πλέον αυτή η «κυβέρνηση» και δεν μπορεί να παραχθεί έργο για το καλό της κοινωνίας και της «χώρας» από αυτήν. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ξεκάθαρο είναι να καθοριστεί ημερομηνία πρόωρων εκλογών σε συμφωνία με την αντιπολίτευση», επεσήμανε.

Ο ανεξάρτητος «βουλευτής», Μπερτάν Ζάρογλου δήλωσε ότι δεν θα μπει στην «βουλή» μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων «εκλογών». Είπε επίσης ότι θα επιστρέψει τον μισθό του στο «κράτος» σε περίπτωση που δεν ανοίξουν οι συνεδριάσεις της «βουλής».

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντετάϊ» η οποία επικαλείται πληροφορίες, η «κυβέρνηση» ετοιμάζεται να προτείνει στην αντιπολίτευση την διεξαγωγή πρόωρων «εκλογών» στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά την αποτυχία εξασφάλισης απαρτίας χθες στην «βουλή», ο «πρωθυπουργός» Σανέρ διαβουλεύτηκε με τους εταίρους του και ετοιμάζεται να υποβάλει την εν λόγω πρόταση στην «αντιπολίτευση» .

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top