ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διπλό φονικό Στροβόλου: Κανένα ελαφρυντικό στον Χατζηξενοφώντος – Η απόφαση του Ανώτατου μετά την έφεση

Διπλό φονικό Στροβόλου: Κανένα ελαφρυντικό στον Χατζηξενοφώντος – Η απόφαση του Ανώτατου μετά την έφεση

Στην επικύρωση της καταδίκης του Μάριου Χατζηξενοφώντος για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου 2018 στον Στρόβολο, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την έφεση που άσκησε ο καταδικασθέντας.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε στις 29/01/2020 ένοχο τον κατηγορούμενο στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων, απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Το Δικαστήριο επέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Χατζηξενοφώντος ποινή φυλάκισης 15 ετών σε κάθε μια από τις δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, 9 ετών για την κατηγορία της ληστείας και 5 ετών για την κατηγορία της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, κ. Χάρης Πογιατζής ανέφερε κατά τη διάρκεια επιβολή ποινής πως παρά το ότι ο Μάριος Χατζηηενοφώντος, όπως είπε, δεν ήταν ο ιθύνων νους στην παρούσα υπόθεση, εντούτοις αυτός συμμετείχε σε συνωμοσία για ληστεία και οργανωμένο σχέδιο δράσης και στη συνέχεια στη διάπραξη της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος, πρόσθεσε, σε όλα τα στάδια διάπραξης των αδικημάτων στα οποία βρέθηκε ένοχος, παρέμεινε αρωγός του Λοίζου Τζιωνή, παρακολουθούσε τον Τζιωνή κατά τη διάρρηξη της οικίας και γνώριζε ότι εισήλθε εντός αυτής οπλισμένος με επιθετικά όργανα καθώς και το ότι μέσα βρίσκονταν και οι ένοικοι.

Αδιαφορώντας για το ότι θα μπορούσε να γίνει εντός της οικίας των θυμάτων, ανέφερε ο Δικαστής, παρέμεινε στην αυλή αναμένοντας να εισέλθει και ο ίδιος για τη διάπραξη της ληστείας.

Όταν ο Τζιωνής του άνοιξε την πόρτα, πρόσθεσε, τότε ο ίδιος χωρίς κανένα ενδοιασμό εισήλθε εντός αυτής, υποβοηθώντας τον Τζιωνή, ενώ δεν αντέδρασε όταν το παιδί οδηγήθηκε στο υπόγειο.

Επιπρόσθετα, είπε, ανέβηκε στον πρώτο όροφο του σπιτιού, συνοδεύοντας τον Τζιωνή, και παρά το ότι είδε τα πόδια ενός εκ των θυμάτων στο πάτωμα και γύρω του αίματα, χωρίς να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο ακολούθησε τον Τζιωνή κατά τη διαφυγή του χωρίς να προβληματιστεί για την τύχη του παιδιού.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιαμς.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είχε επιβάλει ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.


Μετά και την επικύρωση της καταδίκης στον Μάριο Χατζηξενοφώντος έπεσε η αυλαία μιας υπόθεσης που συγκλόνισε την κυπριακή κοινή γνώμη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top