ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονος προβληματισμός γονέων για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης– «Να προστατευθούν τα παιδιά από τα αρπακτικά της αθωότητάς τους»

Έντονος προβληματισμός γονέων για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης– «Να προστατευθούν τα παιδιά από τα αρπακτικά της αθωότητάς τους»

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει έντονη απογοήτευση, προβληματισμό αλλά και ανησυχία σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση παιδιών.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών στο σχολείο τους θα έπρεπε να ήταν πρωταρχικός στόχος.

Ταυτόχρονα, εκφράζουν την απορία γιατί δεν εξετάστηκαν ακόμα οι καταγγελίες που έχουν καταχωρηθεί, κάτι το οποίο επιτρέπει πιθανόν σε κάποιους να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.

«Ως Γονείς, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια και ευημερία των παιδιών μας στα σχολεία τους, στον χώρο όπου θα έπρεπε να μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια και ηρεμία. Η σεξουαλική κακοποίηση και η σεξουαλική παρενόχληση είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα και είναι ακόμα πιο ειδεχθή όταν ο θύτης είναι ο άνθρωπος στον/στην οποίο/οποία οι γονείς και η Πολιτεία έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους για να τα μορφώσουν και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Οι Οργανωμένοι Γονείς απαιτούν από κάθε Αρμόδια Αρχή όπως προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις να τίθενται άμεσα εκτός σχολικής μονάδας. «Ζητούμε επίσης την επίσπευση της εξέτασης των καταγγελιών και οι ένοχοι, πέραν της απομάκρυνσης από τα σχολεία, να στερούνται του δικαιώματος να διδάξουν ξανά τα παιδιά μας».

Ωστόσο, τονίζουν, ότι είναι πολύ σημαντικό να ενταχθεί άμεσα το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έτσι ώστε μέσα από το μάθημα αυτό να δοθούν στους ανήλικους τα εργαλεία ενδυνάμωσης για να μπορούν να αναγνωρίσουν μία σεξουαλική παρενόχληση, να μπορούν να την αποκρούσουν και να μπορέσουν να την καταγγείλουν.

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι αναμένουν από την Πολιτεία να ενεργήσει άμεσα ούτως ώστε να προστατεύσει τα παιδιά από τα αρπακτικά της αθωότητάς τους.

Δείτε την ανακοίνωση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top