ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες κατηγορίες Τατάρ κατά των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» - «Πήγα στη βουλή για να κάνω ενημέρωση, αλλά δεν παρευρέθηκαν»

Νέες κατηγορίες Τατάρ κατά των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» - «Πήγα στη βουλή για να κάνω ενημέρωση, αλλά δεν παρευρέθηκαν»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επέκρινε χθες σε δηλώσεις του τα «αντιπολιτευόμενα» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP) και Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), τα οποία δεν συμμετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.


Σε δηλώσεις του στα πλαίσια συμμετοχής του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ήταν υποστηρικτής της πολιτικής για την «κυριαρχική ισότητα» και κατά την περίοδο της θητείας του ως «πρωθυπουργός», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και είναι ακριβώς γι’ αυτό που μίλησε και στη Γενεύη.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι» όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι «Πήγα στη βουλή για να κάνω ενημέρωση, αλλά δεν παρευρέθηκαν. Εγώ δεν έχω τίποτε να κρύψω. Και ο λόγος που δεν ήρθαν στη συνάντηση είναι επειδή δεν ενστερνίζονται την δική μου πολιτική. Ας μην την ενστερνίζονται, αλλά τουλάχιστον ας έρχονται, να κάνουν ερωτήσεις. Δεν παρέστησαν επίσης και στη συνεδρία της Βουλής όταν ήρθε ο [Τούρκος Πρόεδρος] κ. Ταγίπ. Όταν ένας άνθρωπος έχει παράπονο, έρχεται και το λέει στον άλλο κατάμουτρα. Αυτοί υιοθέτησαν νέες συνήθειες με το να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις. Εγώ δεν κάνω διακρίσεις σε κόμματα. Η πόρτα μου είναι ανοικτή για όλα τα κόμματα και ας έρθουν να συναντηθούμε».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Τατάρ επανέλαβε ότι το αίτημα τους είναι να γίνει αποδεκτή η «ύπαρξη της κυριαρχίας» τους. «Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ένσταση σε αυτό, τότε τα ΗΕ μπορεί να πάρουν μια απόφαση πιο εύκολα. Τα ΗΕ, αυτή τη στιγμή αναζητούν κοινή βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε.

Απαντώντας στις επικρίσεις όσον αφορά στα «καλά νέα» του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στη «βουλή» για ανέγερση νέου «προεδρικού μεγάρου», ο Τατάρ ανέφερε ότι εργάζονται περίπου 150 άτομα στο υφιστάμενο «προεδρικό» και «δεν χωρούν» και πρόσθεσε ότι αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό από την άποψη της εικόνας τους. «Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι αυτό το έργο το κάνω για μένα. Αυτό το έργο γίνεται για το κράτος», ισχυρίστηκε.

Υποστηρίζοντας ότι πέραν των 100 ατόμων τον επισκέπτονται καθημερινά στο γραφείο του, ο Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η πόρτα του «προεδρικού» είναι ανοικτή για όλους.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας είπε ότι αυτό το έργο είναι κάτι που μας αρμόζει. Φυσικά, αυτό το έργο δεν μπορεί να γίνει με δικούς μας οικονομικούς πόρους, άλλωστε, εμείς δεν έχουμε τέτοια λεφτά. Εξάλλου, είπαν ότι θα το κάνουν αυτοί. Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένοι στόχοι για να γίνει αυτό. Αυτό το έργο είναι πολύτιμο και έστω και αν αρχίσει σήμερα, να δούμε σε πόσα χρόνια θα τελειώσει», δήλωσε ο Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top