Γιούνκερ: Ενδεχόμενο Grexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη στο ευρώ

Γιούνκερ: Ενδεχόμενο Grexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη στο ευρώ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και περιορισμούς αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σύμφωνα με αντίγραφο του προδημοσιευμένου κειμένου συνέντευξης που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Είπε στην εφημερίδα πως αν μία χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, «θα βάλει την ιδέα στο μυαλό ότι το ευρώ δεν είναι αμετάκλητο».

Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν από την Ευρώπη, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τού κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο πως οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από το αν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE