ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας και ΕΔΕΚ συζήτησαν για το νομοσχέδιο για Υφυπουργείο Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και ΕΔΕΚ συζήτησαν για το νομοσχέδιο για Υφυπουργείο Πολιτισμού

Το θέμα του Υφυπουργείου Πολιτισμού και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συζητήθηκαν σε συνάντηση την Δευτέρα μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου.


Ο κ. Προδρόμου είπε ότι το μεγάλο βήμα για το Υφυπουργείο για τον  πολιτισμό, θα οδηγήσει σε μια  πιο συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό που αποτελεί πλούτο για την Κύπρο και θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία.

"Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε, εφόσον η Βουλή υιοθετήσει και εγκρίνει και το βασικό νομοσχέδιο και κάποια νομοσχέδια παρεμφερή να δημιουργήσουμε επιτέλους ένα Υφυπουργείο Πολιτισμού και να ξεκινήσει μια καινούργια περίοδος για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτισμό, στις καταβολές μας, στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, πρόσβαση όλων των πολιτών, την ισότιμη πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά αλλά και στην πολιτιστική διπλωματία, στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με την πολιτιστική διάσταση και γενικά να δώσουμε στον πολιτισμό αυτό το οποίο υποβάλουν οι βαθιές ρίζες της Κύπρου στην ιστορία και η προοπτική για ένα ποιοτικότερο μέλλον", ανέφερε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι απαντήθηκαν ορισμένες απορίες που είχε το κόμμα γύρω από την λειτουργία του συγκεκριμένου Υφυπουργείου, έγιναν ορισμένες διευκρινίσεις και ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε κάποιες απόψεις και εισηγήσεις εποικοδομητικού χαρακτήρα "για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όχι απλά την λειτουργία ενός Υφυπουργείου Πολιτισμού αλλά πώς θα μπορούσε αυτό το Υφυπουργείο να αναδείξει τόσο εσωτερικά όσο και στο εξωτερικό την πολιτιστική και την αρχαιολογική δραστηριότητα της πατρίδας μας".

Ανέφερε ακόμη ότι η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής προσφοράς προς τα παιδιά σε περιοχές με εφηβική παραβατικότητα θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική συνέργεια στα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, πολιτισμού και γενικά τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top