VIDEO: Άγρια συμπλοκή με μαχαίρι στη παλιά Λευκωσία - Χειροπέδες σε 33χρονο
Συμπλοκή αλλοδαπών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στην οδό Ονασαγόρου στην παλιά Λευκωσία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων είχε καταδικάσει τον Κύπριο σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.
Ο απαχθείς μεταφέρθηκε όμως παράνομα πριν από ενάμιση μήνα από τη Δεκέλεια σε φυλακές στην Αγγλία, όταν παρουσίασε πρόβλημα μόλυνσης στο πόδι.
Οι Βρετανοί, επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν λειτουργεί πλέον νοσοκομείο στις βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, αποφάσισαν τη μεταφορά του στις φυλακές της χώρας τους για να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη, ενώ ισχυρίστηκαν ότι η μεταφορά έγινε με την δική του συγκατάθεση, σενάριο το οποίο διαψεύδουν συγγενείς του, οι οποίοι θα προχωρήσουν με νομικά μέτρα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε διαβήματα από την πρώτη κιόλας ημέρα, χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση από τη Βρετανία.
Για την κυπριακή κυβέρνηση το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και υποδεικνύεται πως οι Βρετανοί επικαλέστηκαν έναν αποικιακό νόμο του 1884 για να μεταφέρουν τον κρατούμενο στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις