ΚΥΠΡΟΣ

«Θέλω αποτελέσματα», απαίτησε ο Πρόεδρος για τα δημόσια νοσοκομεία- Ζήτησε δραστικές αλλαγές

«Θέλω αποτελέσματα», απαίτησε ο Πρόεδρος για τα δημόσια νοσοκομεία- Ζήτησε δραστικές αλλαγές

Δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και της προσφερόμενης εξυπηρέτησης στα δημόσια νοσηλευτήρια ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από στη διοίκηση και διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα στο Προεδρικό.

Η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και τα απογεύματα, η βελτίωση της εξυπηρέτησης στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, η προώθηση αναπτυξιακών έργων και η βελτίωση του εξοπλισμού και τελευταίο, αλλά όχι ύστατο, η αναβάθμιση της γενικότερης εξυπηρέτησης του κόσμου στα δημόσια νοσηλευτήρια σε όλα τα επίπεδα, από την ποιότητα του φαγητού μέχρι την ενημέρωση των ασθενών, τους τρόπους συμπεριφοράς κλπ, είναι τα θέματα που έβαλε ο Πρόεδρος στην ατζέντα του ΟΚΥπΥ.

Παρουσία του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της γενικής διευθύντριας του Υπουργείου, Χριστίνας Γιαννάκη, η οποία μετέχει στο ΔΣ του ΟΚΥπΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ Μάριο Παναγίδη και τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού, Χρίστη Λοϊζίδη για τις ενέργειες που γίνονται σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα.

Ο Πρόεδρος αναγνώρισε την προσπάθεια που γίνεται και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας αλλά απαίτησε επίσπευση των διαδικασιών και εντατικοποίηση της προσπάθειας ώστε να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν. «Θέλω να φανούν αποτελέσματα, ο κόσμος να αισθανθεί τη βελτίωση» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοίρες, ζήτησε βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που υφίστανται στο χώρο των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

 Επικαιροποιημένο action plan

Τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια θα απασχολήσουν και την Τρίτη 12/10 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος στις 9.30 το πρωί θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και δύο ώρες αργότερα θα ανηφορήσουν στο Προεδρικό οι αντιπροσωπείες των κυβερνητικών ιατρών και νοσηλευτών (ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ), καθώς και του Κλάδου Ιατρών και του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ.

Αφού ακούσει τους ιατρούς και τους νοσηλευτές ο Πρόεδρος θα συναντηθεί εκ νέου με τη διεύθυνση και διοίκηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για υποβολή του επικαιροποιημένου πλάνου δράσεων (action plan) για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όπως είναι η ρύθμιση της απογευματινής εξυπηρέτησης των ασθενών όχι μόνον στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και στα διαγνωστικά τμήματα, όπως και η βελτίωση της αποδοτικότητας των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών και γενικά η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top