Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Από νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου, οι δέκα εμπειρογνώμονες του FBI που έφθασαν χθες στην Κύπρο για ειδική αποστολή, μαζί με μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, έχουν μεταβεί στο αεροδρόμιο για εξονυχιστικό έλεγχο, στην αποθήκη όπου βρίσκεται καθηλωμένο το εν λόγω αεροσκάφος.
Η επιχείρηση των ανακριτών του FBI στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες υπό άκρα μυστικότητα, ενώ σε ειδικό επίσης μυστικό χώρο στην Κύπρο γίνονται και οι συζητήσεις του πλάνου επιχείρησης για την αποστολή.
Υπενθυμίζουμε ότι το αεροπλάνο είχε φτάσει στη χώρα μας από το 2019 και μεταφέρθηκε από την Λάρνακα στην Πάφο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Το ύποτπο αεροσκάφος εντοπίστηκε τον τελευταίο μήνα στο αεροδρόμιο, όπου με επιστολή από τα Ηνωμένα Έθνη ζητήθηκε προς το Υπουργείο Εξωτερικών να παραμείνει για φύλαξη κάτι που έγινε αποδεκτό.
Μετά και από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους ανακριτές του FBI αναμένεται να συνταχθεί έκθεση η οποία θα αποσταλεί στην Επιτροπή Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αεροσκάφος που μεταφέρει οπλισμό και ανήκει σε ιδιωτικό στρατό.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις