O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Μάλτα για να συμμετάσχει σε Συνέδριο του EASO

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Μάλτα για να συμμετάσχει σε Συνέδριο του EASO

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει στη Μάλτα για να συμμετάσχει στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO), το οποίο διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου από την έγκριση του Ιδρυτικού Κανονισμού της.

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός θα είναι ομιλητής σε πάνελ με θεματική που σχετίζεται με το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και τον ρόλο της EASO τα τελευταία 10 χρόνια στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του θα αναφερθεί στην παρούσα κατάσταση στην Κύπρο σε ό,τι αφορά στις μεταναστευτικές ροές, στα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, στη στήριξη που λαμβάνει από την EASO, αλλά και στην ιδιαιτερότητα με τις παράτυπες αφίξεις μέσω της πράσινης γραμμής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μάλτα, και σε συνέχεια του πρόσφατου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομολόγους του καθώς επίσης και με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Οργανισμών για να συζητήσει τρόπους υλοποίησης της θέσης που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των Κρατών Μελών στο Λουξεμβούργο, για την ανάγκη άμεσης διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Πράσινης Γραμμής η οποία δεν αποτελεί σύνορο.

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.

BEST OF TOTHEMAONLINE