ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακίδου: Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κομισιόν για βιώσιμα συστήματα προμήθειας τροφίμων

Κυριακίδου: Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κομισιόν για βιώσιμα συστήματα προμήθειας τροφίμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή η δεύτερη ετήσια διάσκεψη «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» με θέμα «Δημιουργούμε μαζί βιώσιμα συστήματα τροφίμων», με οικοδεσπότες την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και τον Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

 
Σε παρέμβασή της κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης, η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη μετατροπής των συστημάτων προμήθειας τροφίμων σε βιώσιμα συστήματα και στην πρόοδο των πρωτοβουλιών της ΕΕ προς αυτόν τον τομέα.
 
Προανήγγειλε την διαμόρφωση από την Κομισιόν της πρωτοβουλίας για τη σήμανση των τροφίμων μέχρι το τέλος του έτους, την εισαγωγή δεσμευτικών στόχων μείωσης της σπατάλης τροφίμων, την προώθηση ισχυρότερης νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων μέχρι το τέλος του 2023 και την αναθεώρηση των κανονισμών για τα φυτοφάρμακα που θα υιοθετηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.
 
Η διάσκεψη επικεντρώνεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο σχέδιο δράσης της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», καθώς και στις προσπάθειες για την υλοποίηση μιας παγκόσμιας μετάβασης προς βιώσιμα συστήματα τροφίμων.
 
Στη φετινή διάσκεψη συμμετέχει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, υπεύθυνος για την Πράσινη Συμφωνία, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Επιτροπής.
 
Την πρώτη ημέρα της διάσκεψης επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή υψηλού επιπέδου ομιλητών από την ΕΕ και άλλους διεθνείς εταίρους, όπως ο Υπουργός Γεωργίας της Σλοβενιας Τζόζε Ποντγκόρσεκ, ο αναπληρωτής ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων Δρ. Μάρτιν Φρικ και ο Υφυπουργός Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας της Ιαπωνίας Αράι Γιουτάκα.
 
Αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες μιας παγκόσμιας μετάβασης προς βιώσιμα συστήματα τροφίμων και θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της φετινής συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων.
 
Την Παρασκευή το πρωί, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας και πρόεδρος του δικτύου «Ευρωπαϊκές πόλεις» (Eurocities) Ντάριο Ναρντέλα, θα εκφωνήσει ομιλία σχετικά με το πώς μπορούν οι πόλεις να συμμετάσχουν στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών συστημάτων τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν διάφορες συνεδριάσεις σχετικά με συγκεκριμένους τρόπους για την υλοποίηση αυτής της μετάβασης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top