ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τζαμί στην Κανταχάρ - BINTEO

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τζαμί στην Κανταχάρ - BINTEO

Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε ένα σιιτικό τζαμί στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ένας τοπικός πολιτικός ηγέτης εκφράζοντας φόβους ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και 13 τραυματίες.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους στο πάτωμα του τζαμιού.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν είπε, ότι οι αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για την έκρηξη, που σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε σιιτικό τζαμί της Κουντούζ που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Nematullah Wafa, πρώην μέλος του επαρχιακού συμβουλίου, είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο τζαμί Ιμάμ Μπαρχά και προκάλεσε μεγάλες απώλειες, αλλά δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου υγείας, πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Την έκρηξη επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου καθώς και αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, κάνοντας λόγο για επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα.

Σύμφωνα με το BBC, πίσω από την επίθεση κρύβεται για άλλη μια φορά ο ISIS, και είναι θέμα χρόνου μέχρι να αναλάβει και επισήμως την ευθύνη.

Η έκρηξη, που συνέβη τόσο σύντομα μετά την επίθεση στην Κουντούζ, καταδεικνύει την ολοένα και πιο αβέβαιη ασφάλεια στο Αφγανιστάν, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top