Χ. Γιαννάκη: Που έφτασε το ποσοστό εμβολιασμού σε κάθε ηλικία – Νέα walk in επιστρατεύονται σε ορεινές περιοχές

Χ. Γιαννάκη: Που έφτασε το ποσοστό εμβολιασμού σε κάθε ηλικία – Νέα walk in επιστρατεύονται σε ορεινές περιοχές

Τρέχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κύπρο με αποτέλεσμα να αυξάνεται όλο και περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη που θωρακίζει τη δημόσια υγεία της χώρας.

 Η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννακη, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA ενημέρωση», σχολιάζοντας την πορεία του εμβολιασμού μέχρι στιγμής.

«Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έφτασε το 79%. Είμαστε μια ανάσα πριν το 80%», είπε η κυρία Γιαννάκη.

«Με την τρίτη δόση είμαστε στους 29897 πολίτες, ενώ με τα walk in είμαστε γύρω στους 90273», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι θα γίνουν walk in και για τους ηλικιωμένους στις ορεινές περιοχές ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν και αυτοί με την σειρά τους.

Όσο αφορά τις ηλικίες 12-15 ετών το ποσοστό έφτασε στο 27,4%, ενώ για τις ηλικίες 16-17 ετών το ποσοστό βρίσκεται στο 41,6%.

«Θα μπει ο Νοέμβριος και θα ξεκινήσουν γρίπες και ιώσεις και εμείς δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα παιδιά. Δουλεύουμε και τα Σάββατα ώστε να μην χάνουν τα παιδιά το σχολείο τους», επισήμανε η κυρία Γιαννάκη.

Καρκίνος Μαστού

«Ως Υπουργείο Υγείας εντατικοποιήσαμε τις ενέργειες μας στον τομέα της πρόληψης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης με διάφορα προγράμματα», είπε συγκεκριμένα.

«Θα γίνει η επέκταση του πληθυσμιακού προγράμματος ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στις ηλικίες 45-69 ετών», συμπλήρωσε.

Καταληκτικά η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, τόνισε πως στόχος είναι να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη των πλήρως εμβολιασμένων το 82-85%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE