Μετάλλαξη Δέλτα+: Νέο στέλεχος που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Μετάλλαξη Δέλτα+: Νέο στέλεχος που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κοροναϊού με την ονομασία Δέλτα Πλας (+) επιβεβαίωσε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Αποτελεσματικά τα εμβόλια

Πρόκειται για τον ίδιο ιό τον οποίο «πιάνει» το εμβόλιο, ωστόσο μεταδίδεται εξήντα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ακόμα μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι στη χώρα μας αυξάνονται. Η εμφάνιση του νέου στελέχους θα έχει επίδραση στη διασπορά του ιού και ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για να περιοριστούν νοσηλείες και θάνατοι.

Την ίδια στιγμή η κ. Γιαμαρέλλου επεσήμανε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει για τους εμβολιασμένους, και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE