Μετάλλαξη Δέλτα+: Νέο στέλεχος που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Μετάλλαξη Δέλτα+: Νέο στέλεχος που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κοροναϊού με την ονομασία Δέλτα Πλας (+) επιβεβαίωσε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Αποτελεσματικά τα εμβόλια

Πρόκειται για τον ίδιο ιό τον οποίο «πιάνει» το εμβόλιο, ωστόσο μεταδίδεται εξήντα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ακόμα μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι στη χώρα μας αυξάνονται. Η εμφάνιση του νέου στελέχους θα έχει επίδραση στη διασπορά του ιού και ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για να περιοριστούν νοσηλείες και θάνατοι.

Την ίδια στιγμή η κ. Γιαμαρέλλου επεσήμανε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει για τους εμβολιασμένους, και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

Προσεγγίζουμε την Παιδεία όχι ως λογιστικές πράξεις, αλλά ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE