ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Σάρωσε» την Ελλάδα - Σε ποια περιοχή αναμένεται να «χτυπήσει» ως το βράδυ - BINTEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Σάρωσε» την Ελλάδα - Σε ποια περιοχή αναμένεται να «χτυπήσει» ως το βράδυ - BINTEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Meteo βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της χώρας κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Προβλήματα από τις καταιγίδες σε Αττική, Χαλκιδική, Ηλεία και Κέρκυρα

Καταιγίδα ξεκίνησε νωρίτερα στην Αττική, προκαλώντας νέα προβλήματα, με τους μετεωρολόγους να έχουν προειδοποιήσει νωρίτερα γι' αυτή την εξέλιξη.

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τα Σεπόλια και τα δυτικά προάστια, θέτοντας εκτός λειτουργίας φανάρια σε διάφορα σημεία, ενώ αρκετοί δρόμοι θυμίζουν και πάλι «ποτάμια».

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 14:00 η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας, καθώς και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, από το ύψος των Διυλιστηρίων, η οποία είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων. Την ίδια στιγμή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα, στον κλάδο εξόδου προς Εθνάρχου Μακαρίου.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αττικής

Δύσκολη είναι, ξανά, η κατάσταση και στον Πειραιά, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τον μεγάλο όγκο νερού. 

Στο Παγκράτι και στη Σπύρου Μερκούρη, η ένταση της βροχόπτωσης είχε σαν συνέπεια την πτώση δέντρου στο οδόστρωμα, με συνέπεια να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφοριάς και να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την απομάκρυνσή του.

Σε άλλα σημεία του δρόμου, αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί από τη μεγάλη συσσώρευση υδάτων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ένας «πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κατευθυνθεί στην Αττική».
Έκλεισαν δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς

Επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς έχουν κλείσει καθώς πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική έκλεισε η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο, λόγω υπερχείλισης χειμάρου. Επίσης, κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό είναι για τα οχήματα και το 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας. Κλειστό είναι και το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Αγίου Παύλου. Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Στην Πιερία έκλεισε η επαρχιακή οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος.

Στο Κιλκίς έκλεισε η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα στην Ιερισσό

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει από το πρωί η Ιερισσός Χαλκιδικής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, παραμένουν σήμερα Παρασκευή κλειστές λόγω της κακοκαιρίας.

Πλημμύρισαν σπίτια - αποθήκες και πνίγηκαν ζώα σε χωριά της Ηλείας

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπά από χθες και την Ηλεία. Σε πολλές περιοχές του νομού, κυρίως από τον Κάμπο μέχρι και την Αμαλιάδα, σημειώθηκαν πολλά προβλήματα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της εφημερίδας «Πατρίς» από τον Αμπελόκαμπο και τα Σαβάλια είναι χαρακτηριστικές της καταστροφής. Σπίτια και αποθήκες πλημμύρισαν, ζώα πνίγηκαν…

Οι κάτοικοι έντρομοι, μετρούν τις πληγές τους και αγωνιούν για την συνέχεια καθώς το κύμα κακοκαιρίας δεν έχει περάσει…

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top