Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού

Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού

Μπορεί η 60η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού να κλείνει επίσημα τις πύλες της απόψε, ωστόσο η κοινότητα Δωρού, φημισμένη για την κουμανταρία της, φιλοξενεί αύριο την τελευταία εκδήλωση της γιορτής.

 
Συγκεκριμένα, η επίσημη τελετή λήξης της Γιορτής του Κρασιού, που άρχισε το περασμένο Σάββατο, θα δοθεί στις 20.00, από το Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ενώ θα ακολουθήσει συναυλία της Κύπριας τραγουδίστριας Κωνσταντίνας.
 
Αύριο η γιορτή ταξιδεύει στο κουμανταροχώρι Δωρός, όπου από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, θα προσφέρονται δωρεάν κουμανταρία , ζιβανία και παλουζές, υπό τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από το σχήμα του «Στέφανου Πελεκανή» και παραδοσιακών χορών από  τον Εθνικό Σύλλογο «Ζήδρος» Πολεμιδιών και Αγίου Μάμα Ξυλιάτου.
 
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια χειροτεχνίας, παρασκευής κουμανταρίας, πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και εδεσμάτων και παιχνιδότοπος, ενώ θα ψυχαγωγεί τα παιδιά η ομάδα ταχυδακτυλουργών «Λιοτατή».
 
Παρόμοια εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Κυριακή, στο κρασοχώρι Άρσος.
 
Η μεταφορά εκδηλώσεων εκτός του δημόσιου κήπου της Λεμεσού αποτελεί μια από τις φετινές καινοτομίες της Γιορτής του Κρασιού, η οποία γιόρτασε τα 60χρονα της, μετά από ένα χρόνο απουσίας, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE