ΔΙΕΘΝΗ

Πόσα λεφτά θα είχατε σήμερα αν είχατε επενδύσει $1.000 στην Domino’s Pizza πριν 10 χρόνια

Πόσα λεφτά θα είχατε σήμερα αν είχατε επενδύσει $1.000 στην Domino’s Pizza πριν 10 χρόνια

Tο 2011 μια μετοχή της Domino’s κόστιζε λιγότερο απο 30 δολάρια, αρκετά για να πάρει κανείς μερικές πίστες και μια δίλιτρη Coca Cola. Εκείνη την εποχή η αλυσίδα ήταν στο μέσον μιας «αναμόρφωσης» του μπραντ της, καθώς είχε μόλις παραδεχτεί ότι μέχρι τότε είχε αποτύχει να παραδώσει ποιοτικό φαγητό στους πελάτες της.

Την τελευταία δεκαετία όμως, η Domino’s έχει υποστεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στον κλάδο του γρήγορου φαγητού, αν όχι στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ γενικότερα.

Σήμερα η αξία της μετοχής έχει εκτοξευθεί στα 480 δολάρια. Μια τέτοια τιμή θα μπορούσε άνετα να… χρηματοδοτήσει ένα ολόκληρο πάρτι με πίτσες… 

Παρά τη ραγδαία πτώση που εμφάνισε στις πωλήσεις της που ήταν και η πρώτη μέσα σε 10 χρόνια, οι παλαιοί επενδυτές της έχουν βγει πολύ κερδισμένοι.

Αν είχε αγοράσει κανείς μετοχές αξίας 1000 δολαρίων στις 14 Οκτωβρίου του 2011 στην τιμή των 28,32 δολαρίων, σήμερα θα είχε σχεδόν 20.000 δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC. Αντιθέτως, αν είχε επενδύσει 1000 δολ. στον S&P 500 θα είχε απόδοση 343% και θα είχε αποκομίσει (μόλις, συγκριτικά με την Domino’s) 4.340 δολ.

Στις αρχές του 2009 η μετοχή της αλυσίδας ήταν κάτω από τα 10 δολάρια και οι πωλήσεις της ήταν πολύ αδύναμες επί σειρά ετών. Με τον ερχομό όμως του νέου της CEO, Πάτρικ Ντόιλ, το πρόσωπο της εταιρείας άλλαξε. Κατ’ αρχάς βελτίωσε την ποιότητα του φαγητού, χρησιμοποίησε το μάρκετινγκ για να παραδεχτεί τις αστοχίες της και να δώσει έμφαση στη σημαντική βελτίωση των νέων τη συνταγών, σχεδόν κορόιδευαν την εταιρεία τους σε διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση κι αυτό είχε ανταπόκριση, όπως φαίνεται, στο κοινό. .

Επίσης, μαζί με τα Starbucks και την Panera, ψηφιοποίησε τις λειτουργίες της, έφτιαξε τον σάιτ της και την εφαρμογή της και κάλεσε το κοινό να κάνει τις παραγγελίες του σε online πλατφόρμες, ώστε τα καταστήματά της να λειτουργούν πιο αποδοτικά. Επίσης διπλασίασε τα δρομολόγια για ντελίβερι και κάπως έτσι έγινε η κυρίαρχος του παιχνιδιού ως κορυφαία αμερικανική operator στον κλάδο της πίτσας παγκοσμίως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top