ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πρότειναν στη Τουρκία F16 ως αντάλλαγμα για F35

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πρότειναν στη Τουρκία F16 ως αντάλλαγμα για F35

Από τις ΗΠΑ προήλθε η προσφορά για να δοθούν στην Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F16 έναντι των 1,4 δισ. δολαρίων που έχει πληρώσει η Άγκυρα για τα F35 τα οποία τελικά δεν θα παραλάβει, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για την Αγκόλα, ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά με την αγορά 40 τουρκικών F16 από τις ΗΠΑ. «Υπάρχει μια οφειλή 1 δισ. 400 εκατομμυρίων δολαρίων για F35. Και γι αυτή την οφειλή, οι ΗΠΑ έκαναν μια τέτοια προσφορά», απάντησε.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας και είπαμε πως θα κάνουμε όποια βήματα είναι απαραίτητα. Για να υπάρξει συνέχεια του σήμερα, εργαζόμαστε πάντα για να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας. Κάνουμε προσπάθειες επέκτασης του στόλου μας, εκσυγχρονίζοντας τα F16 που έχουμε και αγοράζοντας νέα F16».

Πρέπει, πρόσθεσε ο ίδιος, «να πάρουμε τα χρήματα που πληρώσαμε για το F35. Δίνουμε σημασία στον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος. Αυτές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

«Υπάρχει οφειλή και οι συνεργάτες μας συνεχίζουν να εργάζονται για την επιστροφή χρημάτων αυτής της οφειλής», ανέφερε ο κ. Ερντογάν

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top