Αύξηση του μεριδίου της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Delek

Αύξηση του μεριδίου της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Delek

H ισραηλινή εταιρεία Delek ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ξεκίνησε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με τον εταίρο της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ Noble Energy για την απόκτηση του 19,9% των δικαιωμάτων της αμερικανικής εταιρείας.

Το αρχικό ποσό που συζητείται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού από την Noble Cyprus είναι τα $155 εκ.

Η εταιρεία Noble Energy κατέχει το 70% των δικαιωμάτων στο τεμάχιο «12», το οποίο υπολογίζεται ότι περιέχει 4,54 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Ο όμιλος Delek, μέσω των θυγατρικών του,  Delek Drilling και Avner Oil Exploration κατέχει το υπόλοιπο 30%.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία Delek σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση είναι στο αρχικό της στάδιο, δεν είναι δεσμευτική, ούτε αποκλειστική, και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ωριμάσουν σε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι η συναλλαγή, όπως εξελίσσεται, υπόκειται σε διάφορες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων οργάνων της Εταιρείας και Noble Cyprus και της έγκρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE