ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αβραάμ Ηλία για εμβολιασμό: «Καλύτερα να δράσουμε προληπτικά παρά να διαχειριστούμε δραματικά αποτελέσματα που θα έχει η απερισκεψία μας»

Αβραάμ Ηλία για εμβολιασμό: «Καλύτερα να δράσουμε προληπτικά παρά να διαχειριστούμε δραματικά αποτελέσματα που θα έχει η απερισκεψία μας»

Η αλλαγή του καιρού φέρνει μαζί της ιώσεις οι οποίες απειλούν τον παιδικό πληθυσμό με αποτέλεσμα το Μακάρειο Νοσοκομείο να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA καλημέρα» σχολιάζοντας τις ιώσεις που κυκλοφορούν κάνοντας έκκληση προς τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

«Έχουμε αρκετές ιώσεις του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος οι οποίες έρχονται στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα φόβος στην Παιδιατρική κοινότητα ότι φέτος θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα», είπε ο κύριος Ηλία.

«Μας απασχολούν ο ιός της γρίπης και ο RSV, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός που προσβάλλει τα βρέφη και τα παιδιά κάτω των 2 ετών προκαλώντας τους οξεία βροχυολίτιδα», πρόσθεσε.

«Ο RSV προκαλεί στα παιδιά έντονη αναπνευστική δυσχέρεια, πυρετό, ανορεξία και πολλά παιδιά χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο»

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής, τα παιδιά κολλάνε μεταξύ τους ή κολλάνε από ενήλικες που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί στον RSV.

«Μεταφέρεται όπως ο ιός της γρίπης από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού», είπε συγκεκριμένα.  

Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για αυτόν τον ιό.

Ο κύριος Ηλία έκανε έκκληση προς τους γονείς  να μην παίρνουν τα παιδιά τους άρρωστα στο σχολείο, μιας και δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτόν τον ιό ώστε να περιοριστεί η μεταδοτικότητα.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι πρέπει να αερίζονται καλά οι χώροι είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο και να αποφεύγονται συνθήκες συγχρωτισμού αφού με τις χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί ο ιός.

Καταληκτικά ο κύριος Ηλία είπε ότι εμβολισμός των παιδιών τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνει το συντομότερο αφού όπως ο ίδιος τόνισε «είναι καλύτερα να δράσουμε προληπτικά παρά να προσπαθούμε να διαχειριστούμε δραματικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η απερισκεψία μας»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top