Συναγερμός για επανεμφάνιση του Έμπολα - Εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα στο Κονγκό

Συναγερμός για επανεμφάνιση του Έμπολα - Εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα στο Κονγκό

Τρία νέα κρούσματα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανεβάζοντας σε πέντε τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 10 μέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τρεις από τους πέντε ανθρώπους, που επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον ιό, πέθαναν.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού δείχνει να συνδέεται με προηγούμενο μεγάλο ξέσπασμά του που σημειώθηκε την περίοδο 2018-20, όταν περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι πέθαναν από αυτόν και περισσότεροι από 1.000 άλλοι προσβλήθηκαν.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν το Σάββατο στην περιφέρεια του Μπούτσιλι, κοντά στην πόλη Μπένι, το οποίο ήταν το επίκεντρο του μεγάλου ξεσπάσματος του ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Εξάρσεις έπειτα από ένα μεγάλο ξέσπασμα του ιού μπορούν να προκληθούν από λανθάνουσες λοιμώξεις στους επιζώντες. Άλλη μια συρροή κρουσμάτων που συνδέεται με την επιδημία του 2018-20 εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο και περιορίστηκε ως τον Μάιο έπειτα από έξι θανάτους.

Τα εμβόλια έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό πρόσφατων ξεσπασμάτων πολύ πιο γρήγορα. Την περασμένη εβδομάδα υγειονομικοί άρχισαν να εμβολιάζουν ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα χρησιμοποιώντας εμβόλιο που έχει παρασκευαστεί από την Merck. Αυτό είναι ένα από τα δύο διαθέσιμα εμβόλια κατά του Έμπολα, το άλλο έχει παρασκευαστεί από την Johnson & Johnson.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE