Ο Επίτροπος Επικοινωνιών προτρέπει στους Κύπριους που μεταβαίνουν στο ΗΒ να ενημερώνονται για τέλη περιαγωγής

Ο Επίτροπος Επικοινωνιών προτρέπει στους Κύπριους που μεταβαίνουν στο ΗΒ να ενημερώνονται για τέλη περιαγωγής

Ο Επίτροπος Επικοινωνιών προτρέπει τους Κύπριους συνδρομητές, οι οποίοι προτίθενται να επισκεφτούν το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν την έναρξη του ταξιδιού τους, να συμβουλευτούν τους παρόχους τους, ώστε να ενημερωθούν σε σχέση με τα ισχύοντα τέλη περιαγωγής εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

 
Επιπλέον, συμβουλεύει τους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έχουν απενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογή δικτύου/παροχέα (automatically select network), ώστε να υπάρχει έλεγχος στο δίκτυο χρήσης σε σχέση με τους όρους και προϋποθέσεις χρέωσης.
 
Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020, οπότε και παρήλθε η μεταβατική περίοδος της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), η χρήση κινητών υπηρεσιών από τους Κύπριους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρεώνεται ανάλογα με τους όρους και προϋποθέσεις των εν ισχύει συμφωνιών περιαγωγής μεταξύ των κυπριακών εταιρειών κινητών υπηρεσιών και των εταίρων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που Κύπριοι καταναλωτές ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, και βρεθούν σε περιοχή όπου συνορεύει με κράτος εκτός της ΕΕ, ο Επίτροπος Επικοινωνιών συμβουλεύει όπως γίνει απενεργοποίηση της αυτόματης επιλογής δικτύου/παροχέα (automatically select network), γιατί διαφορετικά ενδέχεται να γίνει σύνδεση με γειτονικό δίκτυο εκτός ΕΕ και να προκύψουν χρεώσεις εκτός Κανονισμού.
 
Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που έστω και ακούσια γίνει σύνδεση με δίκτυο εκτός της ΕΕ, ο καταναλωτής λαμβάνει ενημερωτικό μήνυμα στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες αναφορικά με τις ισχύουσες χρεώσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE