Απέκτησε καμηλάκι το Ζωολογικό Πάρκο της Πάφου! Γεννήθηκε χθες και είναι αρσενικό

Απέκτησε καμηλάκι το Ζωολογικό Πάρκο της Πάφου! Γεννήθηκε χθες και είναι αρσενικό

Ένα μικρό καμηλάκι σκούρου καφέ χρώματος γεννήθηκε στο Ζωολογικό Πάρκο της Πάφου που βρίσκεται στην Πέγεια.

Το καμηλάκι που είναι αρσενικό γεννήθηκε χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του πάρκου Ιούλιο Χριστοφόρου.

Ο τοκετός είπε ο κ. Χριστοφόρου προχώρησε φυσιολογικά και το μικρό καμηλάκι χαίρει άκρας υγείας και είναι δυνατό και πανέμορφο.

Το μικρό καμηλάκι γεννήθηκε στο μοναδικό στο είδος του πάρκο που μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν ένας μικρός ζωολογικός κήπος αφού φιλοξενεί τροπικά πουλιά, παπαγάλους, τιγράκια, αετούς, στρουθοκάμηλους, φλαμίγκος, πιγκουίνους και άλλα είδη ζώων.

Οι γονείς του βρίσκονται στο Pafos Zoo εδώ και τέσσερα χρόνια σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου και η μητέρα είναι ηλικίας έξι ετών ενώ ο πατέρας πέντε.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως οι καμήλες τρέφονται με σανό, χόρτα, βλάστηση καθώς και ένα μείγμα σιτηρών και σπόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου οι καμήλες ζουν 20 με 25 χρόνια αιχμαλωσίας  και χαρακτηρίζονται ως  εξημερωμένα ζώα που σε παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούνταν για  τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών.

Στο πάρκο συνέχισε,  γεννήθηκαν πολλά πιθηκάκια τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά mandrill που κατάγονται από την Αφρική και που αποτελούν ένα πιο εντυπωσιακό είδος του πιθήκου με διάφορα χρώματα, μπλε  και κόκκινο.

Πρόσφατα το πάρκο φιλοξένησε και το επτάμηνο σήμερα  τιγράκι Σιβηρίας που κατενθουσίασε με την γλυκύτητα του όλους τους επισκέπτες.

Οι γονείς του δύο τίγρεις Σιβηρίας δεν το αποδέχτηκαν με αποτέλεσμα το τιγράκι να φιλοξενείται σε άλλο χώρο.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε επίσης πως το συγκεκριμένο είδος των ζώων αυτών απειλείται με εξαφάνιση, αφού υπολογίζεται – όπως είπε- ότι μόλις 400 ζώα βρίσκονται ελεύθερα στη φύση.

Στο Ζωολογικό Κήπου της Πάφου ο επισκέπτης, σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον 100.000τ.μ.μπορεί να θαυμάσει επίσης  πάνω από 1000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία, λιοντάρια , τίγρεις, κερκοπίθηκους, κουκουβάγιες , δηλητηριώδη φίδια και μη, και μεγάλη ποικιλία παπαγάλων.

Ξεχωριστή ωστόσο ομορφιά δίνουν και τα χρυσοκέφαλα πιθηκάκια τα λεγόμενα «Golden Headed Tamarin». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE