Νέα σεισμική δόνηση στην Κρήτη - Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Νέα σεισμική δόνηση στην Κρήτη - Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Αμείωτη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Συγκεκριμένα, στις 05:44 το πρωί της Τετάρτης, μια νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ο σεισμος - σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - είχε ένταση 4,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,7 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ώρες στην συγκεκριμένη πολύπαθη περιοχή της Κρήτης σημειώθηκαν άλλες δύο δονήσεις μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ, αλλά και άλλες μικρότερες δονήσεις.

Ο σεισμός, όπως ήταν λογικό, ανησύχησε τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.