ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΙΣ: «Από τις χίλιες αιτήσεις για απαλλαγή από τον εμβολιασμό εγκρίθηκαν μόνο οι 100» - Ποιοι έλαβαν έγκριση και γιατί

Πρόεδρος ΠΙΣ: «Από τις χίλιες αιτήσεις για απαλλαγή από τον εμβολιασμό εγκρίθηκαν μόνο οι 100» - Ποιοι έλαβαν έγκριση και γιατί

Για τις αιτήσεις πολιτών που ζητούν απαλλαγή από τον εμβολιασμό μίλησε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ, Γιώργος Μιλτιάδους στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA ενημέρωση».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έφτασαν στα χέρια τους περίπου χίλιες αιτήσεις που ζητούσαν απαλλαγή από τον εμβολιασμό, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής εγκρίθηκαν μόλις οι 100.

«Έχουμε δει μέχρι σήμερα περίπου 1000 αιτήσεις, εγκρίθηκαν γύρω στις 100», τόνισε.

«Στην αρχή των πρώτων συνεδριάσεων ήταν έντονο το πρόβλημα και πολλές έγκυες αιτούνται απαλλαγή από εμβολιασμό. Το πρόβλημα όμως έχει μειωθεί και οι συμπολίτες μας αλλά και οι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε πρακτικά για την πανδημία», πρόσθεσε.

Όσο αφορά στο ποιοι έλαβαν έγκριση για την αίτηση αυτή, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ επισήμανε ότι « οι περισσότεροι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πάρει βεβαίωση ότι δεν δύναται να εμβολιαστούν είναι ασθενής αιματολογικοί με κακοήθειες ή ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα που λαμβάνουν αγωγή που μειώνει πολύ την άμυνα του οργανισμού.  Λόγω αυτής της έντονης ανοσοκαταστολής η ανταπόκριση στη χορήγηση εμβολίου είναι πολύ μικρή, δεν θα αποδώσει δηλαδή ο εμβολιασμός»

Καταλήγοντας ο κύριος Μιλτιάδους, είπε ότι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι από δική τους φοβία και προσπαθούν μέσω των προσωπικών και ειδικών γιατρών να παρουσιάσουν μια βεβαίωση που να αφήνει μικρές πιθανότητες που να εμπίπτει στην κατηγορία των αιτήσεων»

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top