ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο Μπερλουσκόνι για τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» και για δωροδοκία του πρώην πιανίστα του

Αθώος ο Μπερλουσκόνι για τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» και για δωροδοκία του πρώην πιανίστα του

Ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως «μπούνγκα μπούνγκα».

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από χθες είναι στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ` ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top