Αθώος ο Μπερλουσκόνι για τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» και για δωροδοκία του πρώην πιανίστα του

Αθώος ο Μπερλουσκόνι για τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» και για δωροδοκία του πρώην πιανίστα του

Ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως «μπούνγκα μπούνγκα».

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από χθες είναι στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ` ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε σήμερα Τρίτη 2/6 αργά το απόγευμα στην Αστάνα, του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη του, την πρώτη που Κύπριου Προέδρου στο Καζακστάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE