ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πρόγευμα εργασίας για το ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις συμμετείχε η ΠτΒ στην Αθήνα

Σε πρόγευμα εργασίας για το ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις συμμετείχε η ΠτΒ στην Αθήνα

Σε πρόγευμα εργασίας με τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων, με θέμα την ενδυνάμωση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις εν καιρώ κρίσης, συμμετείχε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.


Στη συνάντηση που έγινε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Δημητρίου τόνισε ότι το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της πραγματικής συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή αποτελεί προτεραιότητα καθώς καθορίζει την ποιότητα και λειτουργία κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος. Τα Κοινοβούλια οφείλουν να θωρακίσουν την ισότητα των φύλων και να πολεμήσουν κάθε μορφή διάκρισης που υφίστανται οι γυναίκες καθώς αποτελεί πλήγμα στα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας.

Οι γυναίκες, σημείωσε, επηρεάστηκαν πολλαπλά και δυσανάλογα από την υγειονομική κρίση. Συνεπώς πρόσθεσε, είναι επάναγκες να ληφθούν άμεσα μέτρα, περιλαμβανομένης της ποσόστωσης για την πολιτική εκπροσώπησή τους, ώστε να κατοχυρωθεί στην πράξη και να διαχυθεί η ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς του κράτους και της κοινωνίας.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε ότι οι γυναίκες της Κύπρου έχουν αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, τη δεξιότητα αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία για να διαχειριστούν σύνθετα ζητήματα και να ανταποκριθούν στους διαφορετικούς ρόλους και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Η συνεισφορά των γυναικών στην ευημερία των κοινωνιών και στην οικονομική ανάπτυξη, δημιουργεί τις βάσεις και τις προοπτικές για αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, συμπλήρωσε.

Τέλος, ενημερώνοντας τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και το ρόλο των γυναικών σε αυτή την κατεύθυνση, η κα Δημητρίου υπογράμμισε ότι η δυναμική προώθηση της ισότητας των φύλων στην εξωτερική πολιτική, ειδικότερα όσον αφορά στην πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων αλλά και στην οικοδόμηση της ειρήνης, είναι εξαιρετικής σημασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top