Λήξη μέτρων κατά Covid συστήνουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης

Λήξη μέτρων κατά Covid συστήνουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης

Να ενεργοποιήσει εγκαίρως τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που προβλέπονται στο Σχέδιο Β της βρετανικής κυβέρνησης έχουν συστήσει στον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής SAGE.


Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής στις 14 Οκτωβρίου, οι επιστήμονες τόνισαν ότι «παρεμβάσεις νωρίς θα μειώσουν την ανάγκη για πιο αυστηρά και με μεγαλύτερη διάρκεια μέτρα που θα προκαλέσουν αναστάτωση» στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι επιστήμονες μέλη της SAGE προειδοποίησαν ότι πλέον έχουν μειωθεί οι ατομικές συμπεριφορές που προστατεύουν τον πολίτη από τον κορωνοϊό, επομένως απαιτούνται σαφέστερες οδηγίες για τήρηση προστατευτικών μέτρων.

Ως μέτρο με τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού επισημαίνεται η επαναφορά της οδηγίας για τηλεργασία.

Παρά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση ανθίσταται στις πιέσεις για εφαρμογή του Σχεδίου Β, που προβλέπει μεταξύ άλλων επαναφορά της υποχρέωσης για χρήση μάσκας και για τήρηση αποστάσεων, λέγοντας ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα αντιμετωπίσιμη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού Λευκωσίας και Αθήνας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί  στο Κραν Μοντανά, όπως επίσης και της διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE