Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Καταδικάζει τον χαρακτηρισμό 10 Πρέσβεων στην Τουρκία ως ανεπιθύμητων πρόσωπων

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Καταδικάζει τον χαρακτηρισμό 10 Πρέσβεων στην Τουρκία ως ανεπιθύμητων πρόσωπων

Ένδειξη της συνεχιζόμενης στροφής της τουρκικής Κυβέρνησης προς τον "αυταρχισμό" χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι την απόφαση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα άτομα (persona non grata) τους Πρέσβεις 10 κρατών, μεταξύ τους και μελών της ΕΕ, λόγω της στήριξής τους στον πολιτικό ακτιβιστή και επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.


 
Στην ανάρτησή του το Σάββατο το απόγευμα ο κ. Σασόλι αναφέρει πως «η απέλαση δέκα πρέσβεων είναι ένδειξη της στροφής της τουρκικής Κυβέρνησης στον αυταρχισμό. Δεν θα εκφοβιστούμε. Ελευθερία στον Οσμάν Καβάλα».
 
Πρόκειται για τους Πρέσβεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.
 
Οι δέκα Πρέσβεις των χωρών στην Τουρκία είχαν στηρίξει με κοινή τους επιστολή τον επιχειρηματία και ακτιβιστή. Νωρίτερα το απόγευμα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε σχολιάσει τη στάση των πρέσβεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).

BEST OF TOTHEMAONLINE