ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Ιωσήφ: Με ενότητα και ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή

Α.Ιωσήφ: Με ενότητα και ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή

Mόνο με ενότητα και εθνική ομοψυχία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, οποιαδήποτε απειλή και θα διασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ σε ομιλία του την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.


«Αντλούμε ιστορικά διδάγματα μα κυρίως οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από την ομοψυχία και τη σύμπνοια, που επέδειξε ο ελληνισμός τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με την ίδια ενότητα επιβάλλεται να πορευθούμε και εμείς σήμερα στον δικό μας αγώνα για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Οι ευγενείς στόχοι και τα υψηλά ιδανικά που πρεσβεύει η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις δικές μας ενέργειες και για τους δικούς μας αγώνες» είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης παραμένει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα, που να είναι συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου και απόλυτα προσαρμοσμένη στα όσα υπαγορεύουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η Κύπρος στο έπος του ‘40 είχε τη δική της συνεισφορά στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ιωσήφ.

«Κάπου 650 Κύπριοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τους στενούς και αδελφικούς δεσμούς, που διαχρονικά μας ενώνουν με τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό», ανέφερε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top