ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβουλεύσεων ΥΠΠΑΝ με πολιτικές δυνάμεις για Υφυπουργείο Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβουλεύσεων ΥΠΠΑΝ με πολιτικές δυνάμεις για Υφυπουργείο Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις για συζήτηση του θέματος της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή στο επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει την εξέταση και η Βουλή να εγκρίνει την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού.


Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως υπάρχει παρεμφερής σχεδιασμός για δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την αναγνώριση της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών και των άλλων εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ο κ. Προδρόμου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί με τα πολιτικά κόμματα για συζήτηση του θέματος της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως του δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία να ενημερώσει σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για εξέταση, αλλά και να συζητήσουν για άλλα θέματα σχετικά με τον πολιτισμό και την πολιτιστική πολιτική.
 
«Όπως έχουμε ξαναπεί με την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού μπορούμε πράγματι να ανοίξουμε μια νέα εποχή με την έννοια του ότι θα μπορεί πλέον να χαράσσεται μια πιο συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Σημείωσε πως «είναι ο μεγάλος πλούτος της χώρας μας ο πολιτισμός, είναι η ζωντάνια της σημερινής κοινωνίας η πολιτιστική δημιουργία και γι’ αυτό θα πρέπει και η πολιτεία, μέσα από ένα ξεχωριστό θεσμικό φορέα όπως θα είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού, να δώσει τη δέουσα σημασία και προσοχή».

Είπε πως άκουσε σκέψεις από την πλευρά του κ. Θεοπέμπτου και των Οικολόγων, εισηγήσεις για τις οποίες τους ευχαρίστησε.

«Έχει ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις και ελπίζω ότι θα μπορέσει η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή στο επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει την εξέταση και η Βουλή να εγκρίνει την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, για να μπορέσουμε μετά να συνεχίσουμε όλους τους άλλους σχεδιασμούς», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως «παρεμφερής σχεδιασμός, για τον οποίο επίσης συζητήσαμε με τον κ. Θεοπέμπτου, είναι η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου, ενός θεσμικού πλαισίου για την αναγνώριση της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών και των άλλων εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού. Είναι μια παράλληλη εξέλιξη που θεωρώ εξίσου σημαντική με την ίδρυση ενός Υφυπουργείου και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε και το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, αφού βέβαια ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top