ΔΙΕΘΝΗ

Από 8 Νοεμβρίου τα ταξίδια για εμβολιασμένους στις ΗΠΑ

Από 8 Νοεμβρίου τα ταξίδια για εμβολιασμένους στις ΗΠΑ

O Λευκός Οίκος και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τη νέα πολιτική εμβολιασμού που θα τεθεί σε ισχύ για τα διεθνή ταξίδια από τις 8 Νοεμβρίου.


Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Νεντ Πράις, από την ημερομηνία αυτή οι ξένοι υπήκοοι που ταξιδεύουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση εμβολιασμού πριν από την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Αυτή η πολιτική δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, προστατεύοντας τους πολίτες και τους κατοίκους των ΗΠΑ, καθώς και τους επισκέπτες αφού δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, δήλωσε ο κ. Πράις αναφέροντας ότι οι εξαιρέσεις σε αυτήν την πολιτική θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα συμπεριλαμβάνουν τα παιδιά κάτω των 18 ετών και ορισμένα άτομα σε χώρες όπου τα εμβόλια δεν είναι ακόμη άμεσα προσβάσιμα.
 
Οι αναθεωρημένες ταξιδιωτικές οδηγίες περιλαμβάνουν επίσης νέα πρωτόκολλα σχετικά με τις δοκιμές. Για να ενισχυθεί περαιτέρω η προστασία, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, είτε είναι πολίτες των ΗΠΑ, είτε διαμένουν νομίμως μόνιμα, είτε πρόκειται για τον μικρό αριθμό μη εμβολιασμένων αλλοδαπών υπηκόων που εξαιρέθηκαν, θα πρέπει πλέον να υποβληθούν σε εξέταση για τον ιό εντός μιας ημέρας από την αναχώρησή τους.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί, το τεστ παραμένει τρεις ημέρες πριν από την πτήση τους. Κάλεσε όλους τους ταξιδιώτες να βεβαιωθούν ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν διεθνώς και πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να ελέγξουν τις σχετικές οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρμεντ και του CDC.
 
«Αυτή η πολιτική θα επιτρέψει την επανέναρξη των τακτικών διεθνών ταξιδιών για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οικογένειες και φίλοι μπορούν να ξαναδούν ο ένας τον άλλον και οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τα εθνικά μας πάρκα και τα διάσημα μας μνημεία», αναφέρει η οδηγία. Αυτή η πολιτική θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ φορείς εκφράζουν ικανοποίηση για την λεναρξη ισχύος της οδηγίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top