Βυθίστηκε βάρκα ανοιχτά της Χίου - Εντοπίστηκαν τρεις σοροί

Βυθίστηκε βάρκα ανοιχτά της Χίου - Εντοπίστηκαν τρεις σοροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά της Χίου, έπειτα από τη βύθιση βάρκας στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν τρεις σοροί, έχουν διασωθεί 21 άτομα, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων στο σκάφος υπήρχαν 27.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ΠΑΘ Λιμενικού, ένα ελικόπτερο super Puma, ένα πλοίο του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία.

Η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι 5-6 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.