Στην εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου για αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στοχεύει η Κυβέρνηση

Στην εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου για αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στοχεύει η Κυβέρνηση

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου, ώστε να αντιμετωπιστεί το εντεινόμενο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί τις επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως έχει ήδη εκδώσει διάταγμα με βάση τις εξουσίες του νόμου, πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες, με το οποίο έχει απλοποιήσει τη διαδικασία εργοδότησης αιτητών πολιτικού ασύλου.

«Με την απλοποίηση που περιέχεται σε αυτό το διάταγμα», είπε, «μπορεί με υπεύθυνη δήλωση ένας εργοδότης και τηρώντας τις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας να προσλάβει αιτητή πολιτικού ασύλου και έχει μια περίοδο ενός μηνός, έτσι ώστε να υπογράψει το συμβόλαιο».

Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εργοδοτηθούν αιτητές πολιτικού ασύλου, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στις εργασίες που έχουν δικαίωμα να εργοδοτηθούν.

Είπε ακόμα πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να συζητήσουν τους τρόπους και τις ασφαλιστικές δικλείδες για το πρόβλημα που υπάρχει στην έλλειψη προσωπικού.

Σημείωσε, τέλος, ότι στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα έχει τεθεί πριν αρκετό καιρό το θέμα του εκσυγχρονισμού της στρατηγικής της απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE