ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό - Κύπριοι πολίτες τα δυο παιδιά από Λιοπέτρι

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό -  Κύπριοι πολίτες τα δυο παιδιά από Λιοπέτρι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση χώρου στη Διεθνή Κρατική Έκθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  σταθμού Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατ΄ εξαίρεση, τον διαχωρισμό 20 οικοπέδων μέσω του Στεγαστικού Σχεδίου Διάθεσης Οικοπέδων σε Οικογένειες με Χαμηλά Εισοδήματα στην κοινότητα Άλασσας. Η παραχώρηση γίνεται στο πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς την κοινότητα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ανθρωπιστικά κριτήρια, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση της ιδιότητας του Κύπριου πολίτη στους Χρίστο και Θέκλεια-Γιασεμίνα Οζτουρκ.

Επίσης, ενέκρινε  το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Σκοπός του υπό αναφορά Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε ζητήματα που αφορούν  νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό, απλοποίηση, συμπλήρωση, ενοποίηση, κωδικοποίηση και αναθεώρηση του κυπριακού νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης προώθηση και/ή υλοποίηση εισηγήσεων που εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία τροποποιείται ο Νόμος που αφορά τα Κέντρα Αναψυχής. Στόχος της τροποποίησης είναι ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των ορίων εκπομπής ήχου από τους χώρους αναψυχής. Το πεδίο εφαρμογής του Νόμου διευρύνεται στους χώρους αναψυχής που βρίσκονται εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Εισάγονται αυστηρότερες ποινές για την εκπομπή ήχου πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη πως έχει παρέλθει η τετράμηνη περίοδος υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών αποφάσισε την παράταση της δυνατότητας υποβολής σχετικών αιτήσεων μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα ενέκρινε την παράταση, της «Άδειας Χρήσης» για ακόμα δέκα χρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτιάς του πρώην σχολικού κτηρίου της κοινότητας για χρήση του ως Κοινοτικό Ιατρείο.

Σημαντική είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση χορηγίας προς τον Δήμο Λεμεσού, ύψους €80.000 για την κάλυψη των εξόδων αγοράς υπηρεσιών για πρόληψη και καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τους εξής διορισμούς:

  • τον κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) σε αντικατάσταση του κ. Κύπρου Κυπριανού, και τον κ. Ευγένιο Σάββα, εκπρόσωπο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), σε αντικατάσταση του κ. Χρίστου Αγγελίδη, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 12/5/22.
  • τη Δρα Όλγα Καλακούτα, Πρώτη Λειτουργό Υγείας, Υπουργείο Υγείας, ως μέλος του Συμβούλιου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, σε αντικατάσταση της μ. Μυρτώς Αζίνα Χρονίδη , για το υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας του Συμβούλιου, η οποία λήγει στις 6/3/2024.
  • την κα Νικολέτα Ντορζή, στη θέση μέλους του Συμβουλίου Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων, σε αντικατάσταση της Δρος Χριστιάνας Χαριδήμου Φιλίππου, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 2/5/2023.
  • Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας». Πρόεδρος διορίζεται η κα Ειρήνη Χατζηλουκά Μαυρή, Αντιπρόεδρος ο κ. Χριστάκης Νικολαΐδης, και μέλη οι Γεώργιος Προδρόμου, Σταύρος Λεωνίδου, Χρίστος Ξιούρουππας, Γιάννος Καραπατάτακης, Βάσος Στέλιου, Χρίστος Αυγουστίνου, Αναστασία Κολά, Μιχάλης Μουρούτης, Ανδρέας Φωτιάδης, Ελίνα Χαραλάμπους και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.       

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top