ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οικογένεια Κυπρίων στο δρόμο με δυο βρέφη - «Η κόρη μου έλιωσε να κοιμάται στο car seat, κανένας δεν μας ανοίγει την πόρτα»

Οικογένεια Κυπρίων στο δρόμο με δυο βρέφη - «Η κόρη μου έλιωσε να κοιμάται στο car seat, κανένας δεν μας ανοίγει την πόρτα»

Στο δρόμο οικογένεια με δυο βρέφη, συγκλονίζει ακόμα μια φορά η ιστορία Κυπρίων οι οποίοι ζητάνε μόνο μια στέγη να μείνουν. Πρόκειται για Κύπριους απο γονείς πρόσφυγες .

Ο Μάριος 30 ετών και η Θεοδώρα 26 ετών, εδώ και λίγες εβδομαδες ζουν ένα εφιάλτη, αφου συγγενικά πρόσωπα τους έδιωξαν απο την μέχρι τότε οικία που διέμεναν, αφήνοντας τους στο δρόμο με δυο βρέφη, 1 χρονού και 2.5 χρονών.

Η ιστορία τους, έφτασε στα γραφεία του THEMAONLINE , μέσα απο τις αποκαλύψεις που έκανε στο αποκλειστικό μας ρεπορτάζ η Σάλλυ Παναγιώτου, μια εκ των διαχειριστών της εθελοντικής σελίδας "Προσφέρω απλόχερα/Κύπρος".

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που η μάνα, αποκαλύπτει πως το μόλις 1 χρονου παιδί "έλιωσε στο car seat" αφού δεν έχει κρεβατάκι να κοιμηθεί, στο χώρο οπού τους μετέφερε η Υπηρεσία της Μέριμνας.

Οπως αναφέρει την μετέφεραν σε ένα χώρο με την οικογένεια της, έχοντας προθεσμία 5 μέρες για να βρει χώρο να μείνει. Οπως εξήγησε και στην κάμερα, δεν ζητούν λεφτά, ψάχνουν μόνο σπιτι να μείνουν και δεν τους ανοίγει κανείς την πόρτα, καθώς κανένας δεν εμπιστεύεται μια οικογένεια που λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. 

Ο πατέρας έτοιμος να καταρρεύσει, λυγίζει λίγες ώρες πριν και φωνάζει πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

"Ο γιος μου έπαθε ψυχολογικά, δεν πάει σασμένος στο σχολείο λόγω των καταστάσεων" , αναφέρει στο βίντεο η μάνα,  ενώ όπως αναφέρει με δάκρυα στα μάτια , το μόλις 2 χρονών βρέφος ξυπνά μέσα στη νύχτα και κλαίει χτυπώντας τα αυτιά του.

Οπως αναφέρει η κ.Θεοδώρα, έγιναν μπαλάκι απο το ένα τμήμα στον άλλο, ενώ κανένας δεν δείχνει να είναι πρόθυμος απο τις αρμόδιες Αρχες να τους βοηθήσει, παρα μόνο η εθελοντική ομάδα με την κ.Παναγιώτου και κάποιους άλλους εθελοντές, οι οποίοι τους βρήκαν και πλήρωσαν ξενοδοχείο να μείνουν. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς μονο το κράτος μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν μια μόνιμη κατοικία και να καθησυχάσουν τους ιδιοκτήτες ότι θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ενοίκιο τους.

Μια ιστορία που θα έπρεπε να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές, ανθρώπινα, βοηθώντας το ζευγάρι με τα δυο βρέφη, να βρουν ένα μέρος να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όπως ζούσαν στο παρελθόν πριν βρεθούν στο δρόμο.

 Στο πιο κάτω βίντεο το ζευγάρι σε ένα συγκλονιστικό 20λεπτο αναφέρει όλα όσα βιώνει όλες αυτές τις ημέρες ( αποτελείται απο δυο μέρη 10λεπτων):

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top