ΕΛΛΑΔΑ

LIVE: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

LIVE: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα αλλά και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία διεξάγεται η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη τα άρματα μάχης που θα παρελάσουν μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τους άλλους επισήμους. Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της πόλης, η φετινή παρέλαση θα διαρκέσει 60 λεπτά και σε αυτήν θα συμμετέχουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Δείτε εδω

Τον εορταστικό τόνο θα κρατήσουν ζωντανό από αέρος οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς στην παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου θα συμμετάσχουν αφενός το θρυλικό μαχητικό «Spitfire», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αφετέρου τα F-16 της ομάδας «Ζευς», εκπέμποντας κάθε χρόνο μήνυμα ενότητας και εγρήγορσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, για τους εορτασμούς της επετείου του «ΌΧΙ» έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το «USNS YUMA», πλοίο τύπου καταμαράν του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμβάλλοντας συμβολικά στην εορταστική ατμόσφαιρα, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη.

Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Παράλληλα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν και μαθητικές παρελάσεις μολονότι αρκετές είναι και οι περιοχές στις οποίες τελικά αποφασίστηκε η ακύρωσή τους λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση όλων όσοι τυχόν επιχειρήσουν να αμαυρώσουν τους εορτασμούς ενώ παράλληλα έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για συστάσεις τήρησης των μέτρων όπως η χρήση της μάσκας για την οποία έκαναν σύσταση τα μέλη της επιτροπής των ειδικων του υπουργείου Υγείας προς όλους όσοι θα παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά τμήματα ή τους μαθητές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top